Noxite Eco-Active bitumenes lemez

Beköszöntött a levegőt tisztító, modern tetők korszaka

A BMI Group által kifejlesztett, különleges felületkezeléssel ellátott Noxite Eco-Active bitumenes zárólemez 5 előnyt egyesít egy termékben:

  • környezetbarát: semlegesíti a levegőben található nitrogén-oxidokat, ezáltal részt vesz a levegő tisztításában
  • energiatakarékos: világos színének és kiváló fényvisszaverő képességének köszönhetően jelentős mértékben csökkenti az épületek hőterhelését
  • egyszerű és gyors kivitelezést tesz lehetővé
  • 100%-ban újrahasznosított bitumenből készül
  • modern, vonzó felületet eredményez

A tető, ami szmogot eszik reggelire

Ha az otthonunkról van szó, sokféle lépést tehetünk a környezettudatosság irányába. A komposztálás, a zöldfelületek növelése, az energiatakarékos berendezések, a víz és az áram tudatos használata mind fontos egyéni döntések, mostantól pedig már a lapostetőnk is részt vehet a környezetünk védelmében és a levegő tisztításában.

Hogyan működik?

Az autók kipufogógázaként, valamint a fűtés és az ipari termelés során keletkező nitrogén-oxidok sajnos egyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a légkörben. Ez amellett, hogy a környezetre is káros, de az emberek által nap mint nap belélegzett levegőt mérgezi.

A különleges felületkezeléssel ellátott Noxite Eco-Active SBS modifikált bitumenes zárólemez képes a nitrogéndioxid semlegesítésére: a lemez TiO2 adalékanyaga a nap sugarainak segítségével a környezetre nem káros hatású vegyületekké bontja azokat, melyet aztán az esővíz mos le a tetőről.

Működését jól szemlélteti az alábbi videó:

A Noxite hatása számokban

Ez az innovatív bitumenes lemez laboratóriumi körülmények között, néhány óra leforgása alatt a nitrogén-oxidok közel 90%-át semlegesíti.  Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy 100 m2-es lapostető Noxite bevonata éves szinten annyi nitrogén-oxidot (NOx) képes elbontani, amennyit egy EURO-4-es besorolású, évi 15.000 kilométert futó autó kibocsát.

BMI Villas kínálatában itthon is elérhető Noxite Eco-Active lemez ráadásul a BiELSo (Bitumen Endless Solutions) programunk részeként 100%-ban újrahasznosított, felújítások során begyűjtött és speciális eljárással feldolgozott bitumenből készül, jelentősen csökkentve ezáltal a gyártási folyamat széndioxid-terhelését.

Az eredmény: Védelem és vonzó, modern felület

A globális felmelegedés és a szinte mindennapossá váló extrém UV-sugárzás miatt a tetők számára is egyre fontosabb a fényvédelem. Ezért a Noxite lemezeket kiváló fényvisszaverő tulajdonságokkal láttuk el: a bevonat világos színének köszönhetően jelentős mértékben visszaveri az UV-sugarakat. Használatával a tetők felületi hőmérséklete és a környezeti hőterhelés is alacsonyabb marad, így csökkenthetők a nyári hűtési költségek.

Hol használható?

Az egyszerűen használható, gyorsan hegeszthető lemez alkalmazható új tetőkhöz és tetőfelújítások esetén is, de kiváló választás nemcsak lakóterületek, hanem ipari épületek tulajdonosai számára is, ugyanis biztonságos megoldást nyújt nagy igénybevételű, rezgéseknek kitett tetőszerkezetek szigetelése esetén is. Referenciáink között szerepel többek között a koppenhágai reptér vízszigetelése, de Noxite lemezt alkalmaztak az Egyesült Királyság számos iskolájának és kórházának vízszigetelésénél is.

További információkért és projektre szabott egyedi ajánlatokért forduljon bátran szaktanácsadóinkhoz!