Modifikált lemezek

Könnyen kezelhető alapanyagok, tartós eredmény a BMI Villas modifikált lemezeivel

A bitumenes lemezek hosszú távon biztosítják az épületek talajszint alatti részeinek és lapostetőinek vízhatlan szigetelését. Az SBS modifikált, azaz műanyaggal módosított lemezek a hagyományos bitumenes lemezekhez képest előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyekkel tulajdonos és kivitelező igényeit is egyaránt kielégítik.

A modifikált lemezek előnyei

A modifikált lemezek oxid bitumennel készült társaiknál rugalmasabbak és magasabb élettarammal bírnak. Milyen előnyökkel számolhatnak még, akik ezt választják?

  • egyes típusai már egy rétegben is biztosítják a vízzáróságot
  • rugalmasak: jobban követik az aljzatmozgásokat, mint az oxid bitumennel készült lemezek, használatukkal a dilatációs problémák, azaz a hőmérsékletváltozás során kialakuló repedések áthidalhatóak
  • hosszabb az élettartamuk, mint a hagyományos bitumenes lemezeknek
  • a modifikált SBS lemezekre 10 éves gyártói vízzárósági garanciát biztosít a BMI Villas, megfelelő kivitelezés esetén az élettartamuk pedig ennek akár a két-háromszorosa is lehet
  • egyszerű és gyors kivitelezés, nagyon erős tapadás
  • a szigetelés akár hidegebb időben, -5 fokig is lehetséges

Innovatív technológiák a BMI Villas kínálatában

A SPEED SYNTAN® technológiával készülő bitumenes lemezek alsó felületén található különleges therm sávok hosszú távon, a lemez teljes élettartamára biztosítják a pára- és gőznyomás-kiegyenlítést, illetve a mikroventillációt a teljes vízszigetelés alatt. A hagyományos lemezekhez képest rendkívül gyorsan és egyszerűen felhelyezhetőek, kiváló hideghajlíthatóságuk miatt alkalmazásuk biztonságos vízszigetelést tesz lehetővé minden időben.

„A megbízható eredményhez nem elég a magas minőségű termékek alkalmazása, hozzáértő szakemberekre is szükség van. A BMI Villas útmutatókkal, tanácsadással és vízszigetelő képzéssel segíti a kivitelezőket annak érdekében, hogy a megfelelő anyagokhoz megfelelő szakértelem párosuljon.”

Bubelényi Gergő, a BMI Villas termékmenedzsere