BMI Villas Konfigurátor: az interaktív vízszigetelési tanácsadó

A RÉTEGRENDEK MEGFELELŐ ALKALMAZÁSA

A BMI Villas magas minőségű szigetelőlemezeinek szakszerű felhasználása érdekében a Tervezők és a Kivitelezők számára biztosított széleskörű alkalmazástechnikai tanácsadásunk mellett immár egy új interaktív szolgáltatás, a BMI Villas Konfigurátor program is segíti a termékeink, alkalmazott rétegrendi megoldásaink kiválasztását és helyes kivitelezését, mely kiemelkedő vizualitással és felhasználóbarát felülettel nyújt ehhez segítséget. A program használatát az alábbi ismertetővel szeretnénk támogatni.

A Konfigurátor előnyei

A BMI Villas Konfigurátor előnye az egyszerű kezelhetőség és az informatív tartalom, emellett segít a legjobb szigetelési megoldások összeállításában. A kiválasztási folyamat során a leírások mellett fotók és ábrák mutatják az adott szigetelési rétegrendet és a felhasznált anyagokat, melynek eredményeként a megjelenő oldalon megtalálhatók a legfontosabb információk a kiválasztott szigetelési rétegrendről (rétegek, termékek neve, 3D ábra), valamint a hozzá tartozó 2D rajz és a fontosabb csomópontok is.

A Konfigurátor használata

Első lépésként az épületegyüttest ábrázoló képernyőn látható kék négyzetek segítségével ki kell választani a szigetelendő szerkezetet. Ez lehet alépítményi szigetelés, új lapostető, zöldtető, terasztető vagy akár tetőfelújítás is. Ezt követi a vízszigetelés anyagának (bitumenes lemez vagy PVC lemez), majd a födém anyagának és a rögzítés módjának a kiválasztása. Összeállított rétegrendjeink között a Standard és a Prémium megoldásokat keresők is megtalálják a számukra legmegfelelőbbet.

Rétegrendi sajátosságok – egyenes vagy fordított?

Bármilyen rétegrend is számunkra a legjobb választás, pár sajátosságot, alapvető szabályt mindenképpen szem előtt kell tartanunk. Az egyenes rétegrendű tetők esetében a csapadékvíz elleni szigetelés a hőszigetelésre kerül, a hőszigetelés alá minden esetben párazáró lemez szükséges. A szigetelés rétegeit hidegragasztással, lángolvasztással leragasztva, mechanikai rögzítéssel vagy leterheléssel rögzítve helyezik el.

A fordított rétegrendű lapostetők esetében pedig a vízszigetelés a hőszigetelés előtt kerül elhelyezésre, a hőszigetelő rétegek rögzítése leterheléssel történik. A hőszigetelésnek a rétegrend jellegéből adódóan olyan anyagnak kell lennie, aminek nincs vízfelvétele, így a víz és a fagy nem károsítja.

A különleges terasztető és zöldtető

A zöldtetők és a terasztetők a hasznosított tetők kategóriájába tartoznak, melyeknél a szigetelések rögzítését a hasznosítás érdekében elhelyezett rétegek (burkolat, talajréteg) súlyából adódó leterhelő erő biztosítja. A talajréteg vastagsága függvényében a zöldtető lehet extenzív, félintenzív, intenzív. Az extenzív zöldtetőre általában csak vegetációs szőnyeg kerül, a félinteznív tető ideális a füvesítésre, míg az extenzív tetőn nagyobb bokrok és fák is telepíthetők. A terasztetők esetében is van lehetőség több fajta burkolat közül választani.

Találja meg Ön is a  legjobb Prémium vagy Standard rétegrendi megoldást! Amennyiben segítségre van szüksége, keresse a BMI Villas Szaktanácsadóit.